Đukanović: Saradnja sa DF-om daleko od realizacije, na čelu DPS-a dolazi neko drugi
Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Đukanović: Saradnja sa DF-om daleko od realizacije, na čelu DPS-a dolazi neko drugi

Predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović, istakao je da je Crna Gora potpuno paralisana na evropskom putu. Kako je istakao, dijalog sa Demokratskim frontom je počeo, ali da je to još daleko od saradnje.

"Čuli ste od mog sagovornika sinoć da su 2013. godine imali poziv da uđu u Vladu. Što se mene tiče, taj dijalog će se voditi bez obzira što ko o tome misli. Daleko je to još uvijek od saradnje, partnerstva, ali to ne znači da ne treba razgovarati", zaključio je Đukanović.

Kazao je da smo svjedoci smo da je Crna Gora potpuno paralisana na evropskom putu i da tu političku i institucionalnu agoniju treba što prije prekinuti.

"Crnoj Gori je, kao što nam to poručuju sa relevantnih međunarodnih adresa, prijeko potrebna normalizacija društvenih prilika i okolnosti, kroz izborne procese koji slijede, kako bi naša država ekonomski, demokratski povratila međunarodni prestiž koji je mukotrpno ostvarivala tokom prvih 14 godina od obnove nezavisnosti", istakao je predsjednik.

"I iz težih iskušenja u prošlosti, izlazili smo uspješno", naglasio je on.

Poručio je da je ubijeđen da je u najboljem interesu građana Crne Gore bilo skraćenje mandata aktuelnom poslaničkom sastavu, raspisivanje prijevremenih parlamentanih izbora, na osnovu čijih bi rezultata odavno bio formiran novi saziv Skupštine i izabrana nova legitimna Vlada, koja bi radila u punom kapacitetu i efikasno rješavala nagomilane probleme u državi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.