SD: Prijevremeni izbori prilika da izađemo iz društveno-političke krize
Socijaldemokrate

SD: Prijevremeni izbori prilika da izađemo iz društveno-političke krize

Raspuštanjem Skupštine stvoreni su preduslovi za organizaciju prijevremenih parlamentarnih izbora koji će rezultirati izborom državno odgovorne vlade koja bi bila u stanju da se izbori sa poraznim nasljeđem koje joj ostavljaju poslednje dvije, Krivokapićeva i Abazovićeva. Vanredni parlamentarni izbori su takodje prava prilika da naša država izađe iz duboke društveno-političke krize koju je produkovala odlazeća parlamentarna većina od 30. avgusta, saopšteno je iz Socijaldemokrata.

“Odluka o raspuštanju Skupštine je odraz odgovorne politike prema društvu i državi. Sa druge strane, ne čude komešanja u redovima "oslobodilaca" od 30. avgusta, jer svakako imaju razloga da se plaše suda građana za sve naopake odluke koje su u prethodnih dvije i po godine donosili, i urušavanje ustavnih vrijednosti kojima smo se s punim pravom ponosili, kazali su iz SD-a.

Sa druge strane, iz SD-a tvrde da je ovim stavljena tačka na dvoipogodišnje uništavanje Crne Gore i njenih temeljnih vrijednosti.

“Nakon dvije i po godine političkog beznađa, gaženja Ustava i zakona,  satiranja ekonomije, ponižavanja države pred međunarodnim zajednicom, konačno se ukazala prilika da Crna Gora ponovo bude lider u regionu i prva naredna članica Evropske unije, a ne njena rak rana kako nas danas nazivaju visoki evropski zvaničnici."

Iz SD-a na kraju dodaju da će raspustanje skupštine i organizacija prijevremenih izbora za nemali broj “oslobodilaca” od 30. avgusta značiti vjerovatno i neslavan kraj njihove političke karijere.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.