LP: Izjava ambasadora Timonijea neprihvatljiva i neprimjerena
Liberalna partija CG

LP: Izjava ambasadora Timonijea neprihvatljiva i neprimjerena

Izjava ambasadora Francuske u Crnoj Gori Kristijana Timonijea o protestu građana Cetinja kao "fašističkij agresiji" neprimjerena je i neprihvatljiva za jednog evropskog diplomatu koji uživa gostoprimstvo naše države", saopšteno je danas iz Liberalne partije Crne Gore.

Liberalna partija poručuju promoviše osnovne demokratske principe, slovodu govora i različitosti, međutim, nazvati jedan politički ekces fašizmom, veoma je teška kvalifikacija.

" Timonije zaboravlja na francusku tradiciju građanskog otpora u kojem niko nije nedodirljiv, pa ni predsjednik države. Baš Pariz se proslavio buntovima, nerijetko i nasilnim, demonstracijama, čak i radikalnim otporom političkom establišmentu, i smatra se kolijevkom evropske slobode i građanskih sloboda. Međutim, građani Crne Gore očigledno ne mogu imati jednak tretman u očima Timonijea u iskazivanju revolta protiv političke elite", kazali su iz LP-a.

Izrazili su uvjerenje da će ambasador Francuske pronaći način da se izvini građanima Crne Gore ali i državi domaćinu te da se ubuduće pažljivije odnosi prema državi saveznici i njenim građanima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.