“U ovako kritičnim vremenima izostanak liberala iz parlamentarnog života loša poruka“
Liberalna partija CG

Ocijenjeno na predsjedništvu partije

“U ovako kritičnim vremenima izostanak liberala iz parlamentarnog života loša poruka“

Na sinoć održanoj sjednici Predsjedništvo Liberalne partije ocjenilo je da, iako je učešće predstavnika partije i kandidata na listi za poslanike koalicije “Zajedno” - DPS, SD, DUA i LP bilo veoma zapaženo i od javnosti prihvaćeno kao pravo osvježenje na političkoj sceni Crne Gore, i iako je LP ukupno dala dobar doprinos solidnom rezultatu koji je koalicija “Zajedno“ ostvarila na parlamentarnim izborima održanim 11. juna 2023. godine, krajnji rezultat LP u izbornom procesu, koji nije omogućio direktan ulazak kandidata LP u Parlament, se ne može smatrati uspjehom.

Iz Liberalne partije poručuju da se crnogorskoj javnosti nikako, posebno u političkim okolnostima koji traju od 2020. godine, u kojima se ugrožava građanski, sekularni, antifašistički i evroatlanstki kurs Crne Gore, ne šalje adekvatna poruka ukoliko se Liberalna partija previđa iz dogovora.

“Ako nam je Crna Gora, njeno savremeno društvo i ukupan progres zajednički cilj, onda se u ovako kritičnoj situaciji isključivanjem i izostankom liberala iz parlamentarnog života šalje loša poruka javnosti, građanima i međunarodnim partnerima“, istakli su iz LP-a.

Predsjedništvo je ocijenilo da ukupan nastup i krajnji rezultat na ovim parlamentarnim izborima predstavlja još jedno vrijedno iskustvo u političkom životu LP, u susret sljedećoj godini u kojoj će liberali obilježiti 20 godina od osnivanja, i biće usmjeravajuće za pristup budućim političkim aranžmanima, i prilikom njihovog kreiranja i učešća u njima.

“Ocijenjeno je da djelovanje LP nakon održanog kongresa, izbora novog rukovodstva i smjernica djelovanja, građani već prepoznaju kao kvalitetnu ponudu i pružaju sve veću podršku djelovanju liberala“, poručuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.