Mandić pozdravio izbor sudija Ustavnog suda: DF pokazao da je partija pomirenja
Andrija Mandić

Mandić pozdravio izbor sudija Ustavnog suda: DF pokazao da je partija pomirenja

Lider Demokratskog fronta i predsjednički kandidat Andrija Mandić pozdravio je izbor troje sudija Ustavnog suda i deblokadu rada te važne institucije.

"DF je u ovom i u prošlom krugu glasao za sva četiri kandidata, čime smo pokazali da smo čvrsto opredijeljeni za vladavinu prava i da Crna Gora funkcioniše kao ozbiljna država", saopštio je Mandić na Tviteru.

Dodao je da, glasajući za kandidata koji dolazi iz manje brojnog naroda, DF je "još jednom potvrdio politiku pomirenja za sve vjere i nacije u Crnoj Gori".

"Mir, stabilnost i napredak su ključne stvari oko kojih treba da se okupljamo. Današnje glasanje DF-a dokazuje našu posvećenost na tom putu", istakao je Mandić.

Poslanici crnogorskog parlamenta izabrali su danas Snežanu Armenko, Momirku Tešić i Draganu Đuranović za sutkinje Ustavnog suda. Za Armenko je glasalo 77 poslanika, a tri su bila uzdržana.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.