Šehović – Gerasimenko: Crna Gora snažno podržava Ukrajinu u njenoj borbi za slobodu
Šehović i Gerasimenko, Foto: Socijaldemokrate

Šehović – Gerasimenko: Crna Gora snažno podržava Ukrajinu u njenoj borbi za slobodu

Crna Gora snažno podržava Ukrajinu u njenoj borbi za odbranu svoje nezavisnosti, teritorijalnog integriteta i suvereniteta. Njena borba nije samo borba za sopstvenu, već i za slobodu čitavog demokratskog svijeta, zaključeno je na sastanku predsjednika Socijaldemokrata Crne Gore dr Damira Šehovića i ambasadora Ukrajine u Crnoj Gori Olega Gerasimenka, upriličenog u ambasadi Ukrajine povodom godišnjice od započinjanja agresije Rusije na Ukrajinu.

“Od samog početka ničim izazvane, brutalne agresije Rusije na Ukrajinu, Crna Gora je stala na stranu Ukrajine u njenim nastojanjima da odbrani svoju nezavisnost, suverenitet i teritorijalni integritet. Ukrajinska borba će izvjesno ući će u istorijske knjige kao svijetli primjer hrabrosti iskazanoj u borbi za zajedničku slobodu i civilizacijske vrijednosti. Zato raduje i ohrabruje činjenica da takav njen pristup kao rijetko kada ujedinio sva demokratska i slobodna društva u pružanju podrške ukrajinskom narodu“, saopštio je Šehović.

Crna Gora, kako je istako Šehović, je uvijek znala da izabere pravu stranu istorije, zato i ne čudi puna podrška crnogorskih građana ukrajinskoj borbi za elementarne demokratske vrijednosti, koje su od strane Rusije bezobzirno napadnute. 

“Narativ koji iz Rusije dolazi ka Ukrajini je sličan onom sa kojim se i sama Crna Gora i njeni građani suočavaju od strane onih koje prema njoj tradicionalno imaju velikodržavne pretenzije. Međutim, uprkos činjenici da smo uspjeli da se odbranimo od malignog ruskog uticaja na ustavni poredak naše zemlje, kojem smo naročito bili izloženi 2016. godine, ruski nasrtaj na Crnu Goru ni nakon učlanjenja u NATO nije nestao. Naprotiv. Zato se, uostalom, danas Ukrajina ne bori samo za sopstvenu, nego i za slobodu čitavog demokratskog svijeta. Dobro uvijek pobjeđuje zlo, tako je vazda bilo, i tako će biti, i u Ukrajini i u Crnoj Gori'', zaključio je Šehović. 

Ambasador Gerasimenko je kazao da današnja posjeta delegacije SD-a na dan početka agresije na Ukrajinu, predstavlja iskren čin podrške i odlučnosti da zajednički istrajemo u borbi do pobjede.

''Danas, nakon godinu dana ruske agresije na Ukrajinu, pokazali smo agresoru ali i čitavom svijetu da nikada nećemo odustati od borbe za slobodu. Hrabrost koju pokazuju Ukrajinci je bez presedana, i tako će sigurno ostati do konačne pobjede. Danas je Ukrajina na braniku ne samo svoje slobode i vrijednosti već i na braniku odbrane čitave Evrope. Zahvalni smo na podršci koju u kontinuitetu dobijamo, i radujemo se nastavku naše saradnje'', kazao je Gerasimenko. 

Sastanku Šehovića i Gerasimenka je prisustvovao i predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike u SD-u Miloš Đuričković.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.