Šehović: Vjerujemo da će opozicioni kandidat građanske i evropske Crne Gore pobijediti na predsjedničkim izborima
Damir Šehović, Foto: Socijaldemokrate

Šehović: Vjerujemo da će opozicioni kandidat građanske i evropske Crne Gore pobijediti na predsjedničkim izborima

Cilj opozicije je da na predsjedničkim izborima pobijedi. Činjenica je da unutar nas postoje razlike u najansama oko toga kako do tog cilja doći. Stav SD-a je da je najbolje da se okupimo oko kandidata koji ima najveću šansu za uspjeh, ali to što pojedine kolege nijesu sa nama dijelili taj stav ne treba smatrati tragičnim, budući da je izvjesno da ne postoji ni najmanja dilema oko toga da ćemo svi skupa u drugom krugu pružiti iskrenu podršku opozicionom kandidatu koji uđe u drugi krug, za koga vjerujemo da će u konačnom i pobijediti. To je poručio predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore dr Damir Šehović gostujući na TV E televiziji.

“Stav partije čiji sam predsjednik je od starta jasan, logičan i državno odgovoran. Mi smatramo da bi bilo najbolje da se okupimo oko kandidata koji ima najveću šansu za uspjeh, nezavisno od toga da li je i koliko politički obojen, jer je ovo društvo na prekretnici pa nemamo pravo da na predsjedničke izbore gledamo iz uskopartijskih rovova”, podsjetio je Šehović. 

Međutim, to što pojedine opozicione kolege nijesu sa nama dijelili takav stav, objašnjava Šehović, zbog čega ćemo izvjesno imati više kandiata za predsjednika, ne dovodi u pitanje pobjedu u koju vjerujemo, a koja će sigurno predstavljati zaokret od krajnje neodgovorne, prije svega anticrnogorske, a onda i antievropske i anticivilizacijske politike kojoj pune dvije godine nažalost svjedočimo. 

Govoreći o Ustavnom sudu, Šehović je iskazao zadovoljstvo zbog toga što će izvjesno troje sudije biti izabrano na sjednici zakazanoj za 27. februar, uz podsjećanje da ostaje činjenica da je vlast sve ovo vrijeme opstruirala čitav proces, te da smo dogovor mogli postići i koji mjesec ranije. 

“Žao mi je što još uvijek nije postignut dogovor oko četvrtog kandidata koji dolazi iz reda manje brojnih zakona, zbog čega apelujem na manjinske partije da na tu temu nastave dijalog, a SD će podržati svako rješenje oko kojeg oni postignu punu saglasnost. Svako drugo naše ponašanje bi značilo arbitriranje, a SD u tom dijelu ne želi da arbitrira”, naglasio je Šehović. 

Komentarišući odluku o održavanju popisa, lider SD je kazao da sama činjenica da je obično statističko pitanje postalo jedna od najaktuelnijih političkih tema u Crnoj Gori dovoljno govori o tome koliko je aktuelna vlast uspjela da pobrka prioritete.

“Da bismo, kada ćemo već imati popis, spustili tenzije, predložili smo da se podaci o nacionalnoj i vjerskoj pripadnosti uopšte ne prikupljaju popisom, budući da 2/3 zemalja Evropske unije to popisom ne čini, ali nažalost taj predlog SD-a nije prihvaćen, pa će se popis pretvoriti u politički teatar koji pristojnoj i civilizovanoj Crnoj Gori neće uopšte biti smiješan”, zaključio je Šehović.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.