Opozicija bez zajedničkog predsjedničkog kandidata; Popović: To uvećava šanse za pobjedu na izborima
Foto: TVCG

Opozicija bez zajedničkog predsjedničkog kandidata; Popović: To uvećava šanse za pobjedu na izborima

Opozicija vjerovatno neće imati zajedničkog kandidata, kazao je lider Liberalne partije (LP) Andrija Popović.

On je to kazao nakon sastanka opozicije povodom dogovora oko zajedničkog predsjedničkog kandidata koji je održan u zgradi Predsjedništva u Podgorici.

Popović je naveo da je danas održan jedan u nizu sastanaka i da će se oni nastaviti za par dana.

"Konstatovali smo da vjerovatno nećemo imati zajedničkog kandidata. Biće ih više, lidera uglavnom. Koliko će kandidata biti biće poznato naredne nedjelje", kazao je Popović.

On je naveo da više nije u opticaju ideja da kandidat opozicije za predsjednika bude nestranačka ličnost.

Da li će on biti jedan od kandidata Popović je kazao da će biti poznato sjutra.

"Vidimo puno kandidata koji su pod kapom SPC. To nije korektno prema građanima. Nije korektno što mi nemamo kandidata", kazao je Popović.

Popović je novinarima kazao i da je on insistirao da Milo Đukanović bude kandidat opozicije i dodao da će odgovor imati za par dana.

Na pitanje da li više kolona umanjuje šanse opozicije Popović je kazao da smatra da ih naprotiv, uvećava.

"Čak ih povećava, dobili smo istraživanje javnog mnjenja gdje je jasno da bi više kandidata suverenističkog bloka animiralo više građana", kazao je Popović.

Sastanku su kaže pristustvovali uglavnom predstavnici svih partija.

"Nedostajao je predstavnik albanskih partija zbog sastanaka sa predsjednicom Kosova koja boravi u Crnoj Gori", naveo je Popović.

On je istakao da danas nije bilo riječi o konkretnim imenima ali će, kako je kazao, kandidati za predsjednika biti lideri suverenističkih partija.

Sastanku su prisustvovali Raško Konjević (SDP), Damir Šehović (SD), Andrija Popović (LP), Aleksandar Bogdanović (DPS), kao i Ervin Ibrahimović (BS).

Predsjednik Crne Gore i lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović kazao je juče da opozicioni savez razgovara o tome da li će kandidat na predsjedničkim izborima biti stranačka ili nadstranačka ličnost.

Saopštio je i da će uskoro izaći sa predlogom kandidata.

Predsjednički izbori su zakazani za 19. mart, a rok za prijavu kandidatura ističe 28. februara.

Do sada je Državna izborna komisija (DIK) potvrdila samo kandidaturu predsjednika Nove srpske demokratije Andrije Mandića, a učešće je najavilo još nekoliko kandidata.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.