Mitropolit Joanikije i Martinović potpisali ugovor: 50.000 eura za spomen obilježje mitropolitu Amfilohiju
Foto: Opština Kolašin

Mitropolit Joanikije i Martinović potpisali ugovor: 50.000 eura za spomen obilježje mitropolitu Amfilohiju

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije posjetio je danas Opštinu Kolašin kojom prilikom je sa predsjednikom Opštine Vladimirom Martinovićem potpisao ugovor kojim su obezbijeđena finansijska sredstva u iznosu od 50.000 eura za izgradnju i postavljanje spomen obilježja blaženopočivšem mitropolitu Amfilohiju.

Tom prilikom, Martinović je zahvalio Mitropolitu Joanikiju na posjeti i istakao da mu je čast i zadovoljstvo što je Opština Kolašin preuzela prvi korak na očuvanju sjećanja na počivšeg mitropolita koji je bio rođeni Kolašinac, saopšteno je iz ove Opštine.

Sa svoje strane, mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije je zahvalio na plemenitoj ideji i vrijednoj donaciji koja će poslužiti da se vrlom jerarhu Crkve Hristove blaženopočivšem Mitropolitu Amfilohiju podigne spomen-obilježje u rodnom gradu.

“Prilikom ove posjete Opštini Kolašin, visokopreosvećeni mitropolit Joanikije je lično čestitao gospodinu Martinoviću stupanje na dužnost i poželio mu pomoći Božije u radu. Spomenik mitropolitu Amfilohiju nije samo spomenik jednom vjerskom poglavaru, to je i spomenik kulturi, jer je mitropolit bio kulturni djelatelj i član Udruženja književnika Crne Gore“, navodi se u saopštenju opštine Kolašin.

Takođe, predsjednik Opštine je istakao i da će lokalna uprava u narednom periodu biti otvorena za saradnju sa Mitropolijom kako bi se na uspješan način realizovala donacija.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.