Njemački partneri donirali Upravi policije opremu vrijednu 210.000 eura
Foto: Uprava policije/Twitter

Njemački partneri donirali Upravi policije opremu vrijednu 210.000 eura

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin sastao se danas sa oficirom za vezu Savezne policije Njemačke, Florianom Wedekindom, kojom prilikom je potpisan Protokol o primopredaji donacije Upravi policije vrijednosti 210.000 eura.

Protokol o primopredaji potpisan je na osnovu Sporazuma o donaciji između Saveznog ministarstva za unutrašnje poslove i izgradnju zajednice Savezne Republike Njemačke i Uprave policije Crne Gore kojim je Sektoru granične policije donirano 14 videoskopa ukupne vrijednosti 210.000 eura.

Sagovornici su se prilikom susreta saglasili da je upravo potpisivanje i ovog Protokola dodatna potvrda prijateljskih odnosa dvije službe.

Direktor Brđanin je istakao kontinuirano intenzivnu i plodotvornu saradnju sa Saveznom policijom Njemačke kako posredstvom Ambasade, tako i posredstvom oficira za vezu, te izrazio zahvalnost na podršci koju SR Njemačka godinama unazad pruža Upravi policije u cilju unapređenja kapaciteta.

”Donirana oprema će koristiti u vršenju poslova granične kontrole, kao i operativnim poslovima u cilju suzbijanja prekograničnog kriminala, ilegalnih migracija, sprečavanja nezakonitog prelaska državne granice i zaštiti njene nepovredivosti”, saopšteno je iz UP-a.

U završnici sastanka Brđanin je apostrofirao opredijeljenost Uprave policije da bude otvoren i spreman partner za zajedničko suočavanje sa svim bezbjednosnim izazovima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.