Nova pucnjava u Americi: U Kaliforniji napadač na dvije farme ubio sedam osoba
Foto: AP

Policija uhapsila osumnjičenog

Nova pucnjava u Americi: U Kaliforniji napadač na dvije farme ubio sedam osoba

Sedam osoba ubijeno je u pucnjavi na dvije lokacije u gradu Half Mun Beju, na obali na sjeveru Kalifornije, a čini se da je zločin počinila ista osoba, koja je privedena, izvijestile su lokalne vlasti.

Grad Half Mun Bej nalazi se oko 50 kilometara južno od San Franciska.

Policajci koji su se odazvali na poziv na prvoj su lokaciji našli četiri poginule osobe i još jednu ranjenu, a zatim su na drugom mjestu u blizini našli još tri mrtve osobe, rekla je na konferenciji za novinare šerif Kristina Korpus.

Obije lokacije na kojima su se dogodili napadi su farme, a kako je izvijestio San Francisko hronikl, jedna od njih je farma pečuraka.

Snimak koji je objavio ABC 7 iz Half Mun Beja, pokazuje hapšenje prilikom kojeg dvojica muškaraca u civilu i jedan u uniformi, s oružjem u ruci, naređuju muškarcu da izađe iz automobila. Osumnjičeni za pucnjavu je izašao, srušen je na zemlju i pretresen. Ubrzo je na mjesto događaja stiglo još naoružanih policajaca u uniformi.

U automobilu osumnjičenog pronađeno je oružje, rekla je Korpus.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.