Ubice koje ne zanima novac

Ubice koje ne zanima novac

U vrijeme Jugoslavije

General srpske policije Radovan Stojičić Badža došao je 11. Aprila 1997. godine u restoran “Mama mia” u Beogradu  na poziv svog sina Vojislava i njegovog prijatelja carinika Miloša Kurdulije.

 Stigao je bez policijske pratnje i sjeo za sto, okrenuvši leđa ulaznim vratima, tako da nije bio u poziciji da kontroliše ko ulazi i izlazi iz restorana. Očito nije smatrao da mu je život u opasnosti .

Atentator, visok između 175 I 185 cm, ušao je u malu salu restorana sa najlon čarapom na glavi i prišao stolu za kojim je sjedio Radovan Stojičić.

Prvo je uperio automat u Badžinog sina Vojislava , a p potom ispalio rafal  u generalova leđa I glavu.

Kriknuvši ispucao je rafal u prozore i krupnim koracima izašao napolje.

Ovakvo ubistvo uspaničilo je politički vrh Srbije.

Jovica Stanišić načelnik srpskog SDB, obavijestio je Slobodana Miloševića o Badžinom ubistvu.

Oružje iz koga je ubijen nije bilo u službenoj upotrebi niti policije niti vojske Jugoslavije. Riječ je o američkom automatskom pištolju “Ingram M11”.

Neke evropske terorističke grupe koristile su ovo oružje u svojim akcijama, ali vrlo rijetko.

Stojičić je bio školovani policajac

Prvo je radio kao pozornik na Tašmajdanu, u noćnoj smjeni, pa je zato dobio nadimak Badža. Istakao se na Kosovu , pa je sredinom osamdesetih postavljen za komandira srpskih specijalaca u ovoj pokrajini.

Kao poseban uspjeh Stojičića navođene su akcije protiv hrvatskih snajperista na vodotornju u Vukovaru prilikom njegovog oslobađanja.

Osim ovoga Stojičić je veliki plus zaradio i od Slobodana Miloševića dovođenjem svog prijatelja poznatog džudiste Sente Milenkovića za Miloševićevog tjelohranitelja.

Stojičićje bio i inicijator za izgradnju policijskog centra za obuku na Goču I tvorac Antiterorističke jedinice Srbije.

Slobodan Milošević ga je unaprijedio u čin general pukovnika policije.

Motiv ovog ubistva nikada nije objašnjen. U trenutku ubistva Badža je kod sebe imao 750 hiljada maraka, ali ubica taj novac nije ni pogledao.

Beogradski penzionisani inspektor Božidar Spasić je tvrdio da je Stojičić poslovao sa srpskom auto mafijom.

Autor:J.M.

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.