Vučurović: Političku krizu u Crnoj Gori moguće riješiti jedino na izborima
Jovan Vučurović

"DF kandidat će pobijediti u prvom krugu predsjedničkih izbora"

Vučurović: Političku krizu u Crnoj Gori moguće riješiti jedino na izborima

Vidjeli ste da smo se mi zalagali da se zajedno održe predsjednički i parlamentarni izbori, što je bilo i najlogičnije nakon što su propali pregovori o formiranju nove vlade. Međutim, neka kombinatorika i kalkulacije bile su ispred nekog logičnog slijeda stvari koji je bio u interesu građana i države, kazao je u razgovoru za "Dan" poslanik Demokratskog fronta (DF) i Nove srpske demokratije (NSD) Jovan Vučurović.

Kako je dodao, iako je Front snažno podržao formiranje nove vlade, desile su se opstrukcije od strane nekih stranaka unutar parlamentarne većine.

"Sada je ovu kompletnu situaciju i krizu neophodno riješiti na parlamentarnim izborima i DF je siguran u pobjedu. Vidjećemo kada će ti izbori biti zakazani, a mi smatramo da ne bi trebalo da se odugovlači s tim procesom. Postoje i određeni rokovi, koji su uslovljeni i time što Vlada neće biti formirana, tako da se neće previše čekati na izbore, koliko god neko pokušavao da ih odloži", istakao je Vučurović.

Iako je djelovalo da je parlamentarna većina složna oko formiranja nove izvršne vlasti, pregovori o formiranju nove vlade propali su početkom januara. Mandatar za sastav nove vlade Miodrag Lekić kazao je tada da nova vlada neće biti sastavljane, "čemu će se obradovati mnoge snage poražene na izborima 2020." Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić izjavio je nakon sastanka da potpise za zakazivanje vanredne sjednice Skupštine na kojoj bi se odlučivalo o formiranju nove vlade nijesu dostavili SNP, GP URA i Civis.

On je tada rekao i da bi predsjednica Skupštine Danijela Đurović i predsjednik države Milo Đukanović trebalo da naprave dogovor da istog dana budu raspisani i parlamentarni i predsjednički izbori. Međutim, predsjednički izbori su raspisani za 19. mart, dok niko ne zna kada će biti održani parlamentarni izbori.

Kandidat iz vrha DF-a

Iz DF-a je najavljeno da će imati svog kandidata na predsjedničkim izborima. Vučurović je u izjavi za naš list potvrdio da će Front imati svog predsjedničkog kandidata.

"On će biti iz vrha našeg političkog saveza, i to će biti kandidat naroda koji će protiv sebe imati kandidate raznih interesnih grupa, mafije, ambasada i tako dalje, ali narod niko nikad nije porazio. Kako god, kandidat DF-a će biti pobjednik na predsjedničkim izborima, vrlo vjerovatno u prvom krugu", uvjeren je Vučurović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.