Akcija Petarda: Oduzeto 40.333 komada petardi i 143 vatrometa
Ilustracija

Akcija Petarda: Oduzeto 40.333 komada petardi i 143 vatrometa

Službenici Uprave policije su, u cilju sprečavanja nedozvoljene trgovine i zloupotrebe pirotehničkih sredstava, kao i svake godine na teritoriji cijele države u periodu od 20. decembra 2022. godine do 15. januara 2023. godine realizovali operativnu akciju „Petarda“.

Takođe u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova – Direktoratom za zaštitu i spašavanje, inicirano je donošenje Naredbe o zabrani prodaje i upotrebe pirotehničkih sredstava razreda II – petardi, za period 2022/2023 godina.

Policija1

“Sprovođenje planske aktivnosti prvenstveno je imalo za cilj djelovanje radi suzbijanja nelegalne prodaje kao i upotrebe pirotehničkih sredstava razreda II - petardi, naročito od strane maloljetnih lica“, saopšteno je iz Uprave policije.

Tokom sprovođenja ove operativne akcije, službenici Uprave policije su samostalo i u saradnji sa drugim nadležnim službama, vršili obilazak lokacija (u blizini škola, pijaca, tržnica i dr. mjesta), gdje se u prethodnom periodu vršila nelegalna prodaja pirotehničkih sredstava.

Tom prilikom policijski službenici Uprave policije oduzeli su ukupno 40.333 komada petardi i 144 komada vatrometa, različitih vrsta.

U narednom periodu službenici Uprave policije, nastaviće sa sprovođenjem aktivnosti iz svoje nadležnosti, kako bi se u potpunosti suzbila nelegalna i nedozvoljena prodaja pirotehničkih sredstava razreda II – petardi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.