Zelenski: Većina regiona u Ukrajini bez struje
Volodmir Zelenski

Zelenski: Većina regiona u Ukrajini bez struje

Većina regija u Ukrajini pogođena je večeras nestancima struje nakon novog ruskog granatiranja kojem je cilj ponovo bila energetska infrastruktura, rekao je predsjednik Volodimir Zelenski.

“Večeras je nestala struja u većem dijelu Ukrajine. Posebno je teško u regiji Kijeva i u samom glavnom gradu, u regiji Lavova, u Odesi, Hersonu i okolini, u Vinici i Zakarpatju”, rekao ukrajinski liderje u svom dnevnom obraćanju na društvenim mrežama.

Desetine projektila ispaljene na gradove širom Ukrajine

Rusija je danas ispalila desetine projektila na Ukrajinu napavši Kijev, Lavov i Odesu na zapadu i druge gradove širom zemlje, što je jedan od najvećih vazdušnih napada do sada.

Napad je počeo u sedam sati ujutro po lokalnom vremenu.  Sirene za vazdušni napad oglasile su se širom Ukrajine, a u Kijevu su se čule punih pet sati, što spada među najduža razdoblja uzbune u ovom ratu.

Zvaničnici su ranije rekli da je na Ukrajinu u tom napadu ispaljeno više od 120 projektila. Napadnuti su među ostalima Kijev, Harkov i Zaporožje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.