Moskva: SAD i Ukrajina pokazali da ne žele kraj rata sa Rusijom
Ilustracija

Moskva: SAD i Ukrajina pokazali da ne žele kraj rata sa Rusijom

Kremlj je ocijenio da posjeta ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog SAD-u pokazuje da nema "nikakve volje da se sasluša Rusija" i da Vašington "de fakto vodi posredni rat" protiv Moskve.

Do sada možemo sa žaljenem da konstatujemo da ni Bajden ni predsjednik Zelenski nisu ništa rekli što bi moglo da bude shvaćeno kao moguća želja da se sasluža zabrinutost Rusije“, rekao je novinarima protparol ruskog predsjednika Dmitrij Peskov.

Peskov je rekao da tokom te posjete nije bilo “istinskih poziva za mir“ niti američkih “upozorenja“ Zelenskom da ne nastavi granatiranje stambenih zgrada u naseljenim zonama Donbasa“, regiona na istoku Ukrajine koji je djelimično pod kontrolom proruskih snaga i koji je redovno na meti ukrajinskih snaga.

“To pokazuje da SAD nastavljaju njihovu liniju de fakto posrednog rata sa Rusijom do posljednjeg Ukrajinca“, dodao je Peskov.

Zelenski je juče posjetio Vašington, u svojoj prvoj posjeti inostranstvu od početka ruske ofanzive u Ukrajini 24. februara. On je tokom posjete dobio nova obećanja za finansijsku i vojnu pomoć od SAD i prvi put obećanje o isporuci protivvazduhoplovnog sistema odbrane Patriot.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.