Spičanović tužio Kneževića: Lider DF-a bivšeg funkcionera ANB-a nazvao lažovom, fukarom i nesojem
Milan Knežević

Spičanović tužio Kneževića: Lider DF-a bivšeg funkcionera ANB-a nazvao lažovom, fukarom i nesojem

Iz Osnovnog suda Podgorica navedeno je da je Drago Spičanović, bivši funkcioner ANB-a, podnio tužbu ovom sudu protiv Milana Kneževića, radi naknade nematerijalne štete.

On je Kneževića optužio zabog uvreda koje mu je Knežević uputio na sjednici Odbora za bezbjednost govoreći mu da je "najveći lažov, nesoj i fukara u Crnoj Gori, da su to teške riječi, ali istinite, te da onaj ko njega optuži da radi za srpsku i rusku službu, zaslužuje ovakav odgovor".

"Bivši šef Kontraobavještajne zaštite u Agenciji za nacionalnu bezbjednost Spičanović smatra da je ovakvim riječima jednog poslanika i predsjednika Odbora za bezbjednost kao što je Knežević povrijeđeno njegovo pravo na ličnost na najdrskiji mogući način, posebno kod činjenice što je Knežević sve to izgovorio na sjednici koja je imala veliku gledanost. Predložio je sudu da usvoji njegov tužbeni zahtjev i obaveže Kneževića da mu na ime naknade nematerijalne štete zbog povrede prava ličnosti, ugleda i časti isplati 1.000 eura sa pripadajućom zakonskom kamatom", navela je sudija portparol Ivana Becuć.

Tužba je poslata na odgovor tuženom i biće zakazano pripremno ročište u zakonskom roku, kada se za to steknu uslovi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.