Knežević na prvom Svesrpskom saboru u Beogradu: Naše prisustvo ovdje šalje poruku da nismo manjina u Crnoj Gori
Milan Knežević

Knežević na prvom Svesrpskom saboru u Beogradu: Naše prisustvo ovdje šalje poruku da nismo manjina u Crnoj Gori

U Beogradu se održava Prvi svesrpski sabor pod nazivom "Jedan narod, jedan sabor – Srbija i Srpska". Na saboru učestvuju delegacije iz Srbije i Republike Srpske. Planirana je zajednička sjednica dvije vlade, kao i zajednički umjetnički program ansambala iz Srbije i Republike Srpske.

Osim u glavnom gradu, programi su planirani širom Srbije.

Lider DNP-a Milan Knežević rekao je da je brojna delegacija na Saboru i današnji sabor demonstrira neraskidive veze Srbije sa Crnom Gorom, zbog zajedničke prošlosti i izazova.

“Vjerujem da zajednički možemo da gradimo budućnost bez obzira na sve što se izdešavalo prethodnih nekoliko nedjelja i mjeseci kada su neke nesmotrene i pogrešne odluke vlade Milojka Spajića pogoršale odnose sa Srbijom“, podvukao je Knežević.

Naše prisustvo ovde šalje poruku da nismo manjina u Crnoj Gori i da većinska Crna Gora ne podržava odluku Spajića, poručio je Knežević.

Govoreći o rezoluciji o Srebrenci, Knežević napominje da Crna Gora nije bila kosponozor rezolucije ali je podnijela amandmane, za koje se zakačila Njemačka.

“Vjerujem da će naše današnje prisustvo otvoriti nove vidike saradnje Srbije i Crne Gore. Sada je na potezu premijer Spajić da uvaži prosrpske stanke koje ne mogu da pređu preko glasanja o rezoluciji o Srebrenici. Želimo da potpišemo međudržavni sporazum o dvojnom državljanstvu, želimo specijalne i duhovne veze sa Srbijom i da stvorimo osnov da se više nikad ne desi rezolucija o Srebrenci“, zaključio je Knežević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.