U Šavniku sve po starom: Prekinuto glasanje na oba biračka mjesta
Opština Šavnik

U Šavniku sve po starom: Prekinuto glasanje na oba biračka mjesta

Propao je i deveti pokušaj da se završi izborni ciklus u Šavniku. Na dva biračka mjesta danas je deveti put prekinuto glasanje jer članovi biračkih odbora iz Koalicije za budućnost Šavnika nisu dozvolili osobama za koje oni smatraju da nisu iz tog grada da glasaju. Pravo glasa na ova dva biračka mjesta ima 541 birač – i to 483 na biračkom mjestu u zgradi Opštine Šavnik i 58 u selu Kruševice.

Na biračkom mjestu Kruševice prekinuto je glasanje jer član biračkog odbora iz Kolacije za budućnost Šavnika Novica Knežević nije dozvolio osobi za koju smatra da nije stanovnik Šavnika da glasa.

On je potom uništio svaki glasački listić.

674x900

Foto: RTCG

Kako prenosi Dan jedan glasač je u SO Šavnik vraćen sa biračkog mjesta zbog toga što, kako tvrde neki članovi biračkog odbora nije stanovnik Šavnika.

Radi se o osobi zbog koje je glasanje prekinuto i prošle nedjelje.

Član biračkog odbora iz Koalicije za budućnost Šavnika prekrižio je listić i nije dozvolio da se glasanje nastavi.  Kako navodi Dan došlo je do kratkog konflikta između članova biračkog odbora, ali ipak odlučeno je da se glasanje prekine.

Lokalni izbori ponavljaju se na biračkom mjestu u zgradi Opštine Šavnik, gdje pravo glasa imaju 483 birača, i u selu Kruševice, gdje glasa 58 birača.

Na tim biračkim mjestima je u prethodnih osam izbornih ciklusa prekinuto glasanje, nakon što pojedini članovi biračkih odbora nijesu omogućili glasačima da ostvare biračko pravo.

Biračka mjesta biće otvorena su u sedam, a trebalo bi da budu zatvorena u 20 sati.

Pljevaljsko Osnovno državno tuzilaštvo (ODT) podnijelo je Osnovnom sudu na Žabljaku četiri optužna predloga protiv sedam osoba zbog sprečavanja glasanja tokom lokalnih izbora u Šavniku.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.