Danas blokada saobraćaja u Mojkovcu, Nikšiću i na Cetinju: Naša je dužnost i obaveza braniti svoju zemlju i svoje pravo na opstanak
Ilustracija

Grupa crnogorskih građana saopštila

Danas blokada saobraćaja u Mojkovcu, Nikšiću i na Cetinju: Naša je dužnost i obaveza braniti svoju zemlju i svoje pravo na opstanak

Grupa crnogorskih građana saopštila je da će danas u podne blokirati saobraćaj u Mojkovcu, Nikšiću i Cetinju, jer je, kako su kazali, nakon gaženja Ustava i “predaje svih institucija u ruke Vučićevih i Putinovih agenata i sluga”, njihova dužnost i obaveza braniti zemlju. Iz Uprave policije saopštili su da će snimati najavljene blokade.

“Nakon neviđenoga gaženja svih vrijednosti za koje su se borile generacije naših predaka, nakon gaženja Ustava i predaje svih institucija u ruke Vučićevih i Putinova agenata i sluga, svima je jasno da je dalja institucionalna borba za zaštitu države i prava njenih građana samo varakanje koje je osuđeno na propast. Naša je dužnost i obaveza braniti svoju zemlju i svoje pravo na opstanak”, poručili su u saopštenju.

Ističu da ne prijete ali “upozoravamo izrode koji su se zalećeli u veleizdaju da nas neće zastrašiti pozivanjem na saslušavanja u stanicama policije”.

“Oni koji su doveli u pitanje dalji opstanak države i narušili građanski mir držeći zemlju na ivici sukoba pokušavaju širenjem straha i hapšenjem zaustaviti legitimne građanske proteste dok spremaju potonji čin kapitulacije – uvođenje Crne Gore u Vučićev Otvoreni Balkan, onako kako su je njihovi izdajnički ideološki preci anektirali 1918. karađorđevićevskoj Srbiji. Zato ćemo śutra u podne blokirati saobraćaj u Mojkovcu, Nikšiću i Cetinju da ih podśetimo da je građanin i njegova volja i sloboda najviša svetinja koju smo spremni do zadnjega braniti. A oni neka dođu da snimaju svoju sramotu”, poručuje grupa crnogorskih građana u saopštenju dostavljenom medijima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.