Organizatori i nalogodavci ubistva još nepoznati
U eksploziji na Cetinju stradali Roganović i Kaluđerović, Foto: RTCG

Dvostruko ubistvo na Cetinju

Organizatori i nalogodavci ubistva još nepoznati

Dvije osobe su poginule, a tri povrijeđene 20. juna kada je na Cetinju aktivirana eksplozivna naprava. Ni sedam dana nakon toga, crnogorska javnost nije upoznata ko su nalogodavci tog zločina, organizatori i počinioci.

Građane Cetinja je prije sedam dana uznemirala snažna eksplozija koja je nešto oko 9 sati odjeknula u blizini Sportskog centra u tom gradu. Od siline eksplozije popucala su stakla na zgradi osnovne škole u blizini.

U tom napadu, stradali su Petar Kaluđerović i Dragan Roganović, dok su iz Uprave policije saopštili da su još tri osobe povrijeđene. Kaluđerović je stradao na licu mjesta, dok je Roganović podlegao povredama. 

Troje povrijeđenih, prema saznanjima Javnog servisa, su Mihailo Borozan, Tanasije Jovanović i Desanka Vujović, koja je bila slučajna prolaznica. Oni su, brzom intervencijom službi, ubrzo prebačeni u Klinički centar Crne Gore (KCCG) u Podgorici, odakle je tada saopšteno da su van životne opasnosti. 

Počinioci ni nalogodavci ovog ubistva ni sedam dana kasnije nijesu poznati crnogorskoj javnosti. Nije bilo ni zvaničnog saopštenja iz Uprave policije ko su potencijalni osumnjičeni, kao ni šta je bio motiv takvog postupanja. 

Na pres konferenciji održanoj samo par sati nakon eksplozije, aktuelni direktor crnogorske policije Aleksandar Radović potvrdio je da su stradali bili članovi organizovanih kriminalnih grupa. Radović je tada naveo i da je obračun kriminalnih grupa u toku.

"Imali smo obavještajne podatke da može doći do ovoga. Nažalost, ostvarilo se", kazao je prvi čovjek Uprave policije. 

Njegov pomoćnik Lazar Šćepanović kazao je novinarima da su izvršioci napada pratili navike stradalih, te da su znali da koriste blindirane automobile.

"Oni su na jednom stablu na visini od sedam metara fiksirali improvizovanu eksplozivnu napravu... koja je sa određene udaljenosti aktivirana daljinskim upravljačem u pravcu četiri lica koja su ulazila u Sportski centar."

Kako je istakao, obavještajni podaci ukazivali da bi do ovoga moglo doći.

Šćepanović je dodao da se sumnja da je riječ o odmazdi suprotstavljene kriminalne grupe. Pojasnio je i da je na Cetinju posljednjih godinu "na osnovu obavještajnih podatak došlo do usložnjavanja situacije".

Jedan od stradalih, Dragan Roganović, več je ranjavan, i to decembra 2017. na Cetinju, kada je na njega pucano dok je izlazio iz automobila. Roganović je prema medijskih izvještaja bio tjelohranitelj Gorana Radomana, koji je februara 2015. ubijen u Beogradu.

Radoman je, takođe prema medijskim izvještajima, jedna od prvih žrtava u ratu "kavačkog" i "škaljarskog" klana.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.