Tajland: Svi monasi pozitivni na drogu,  čitavo bratstvo raščinjeno
Ilustracija

Tajland: Svi monasi pozitivni na drogu, čitavo bratstvo raščinjeno

Budistički hram u centralnom Tajlandu ostao je bez monaha nakon što je čitavo bratstvo raščinjeno zato što su svi do jednog bili pozitivni na testovima na drogu.

Četvorica monaha, uključujući i glavnog igumana hrama u provinciji Pečabun, bili su pozitivni na testu na metamfetamin, prenosi Ej-Bi-Si.

Monasi su poslati u specijalizovanu kliniku za rehabilitaciju.

„Hram je sada prazan i stanovništvo se brine da neće imati gdje da se moli i da donosi darove u hrani kao znak dobročinstva“, kaže provincijski zvaničnik Bunlert Tintaptai, prenosi Rts.

Ipak, u hram bi uskoro trebalo da stignu novi monasi kako bi ostao otvoren za vjernike.

Prema podacima UN-a, Tajland je velika tranzitna zemlja za metamfetamin koji dolazi iz Laosa preko Mjanmara.

Ulična cijena jedne pilule je oko 0,74 dolara.  

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.