Šehović: EP stavio tačku na priču o Otvorenom Balkanu
Damir Šehović, Foto: Socijaldemokrate

Šehović: EP stavio tačku na priču o Otvorenom Balkanu

Evropski parlament je definitivno stavio tačku na priču o Otvorenom Balkanu, istakao je predsjednik SD-a dr Damir Šehović.

"Očigledno je da su, jednako kao i mi, svjesni da se iza pomenute inicijative krije ideja zatvorenog, suštinski izolovanog regiona, koja bi služila jedino zagovornicima velikodržavnih politika na Balkanu", napisao je Šehović.

On je prokomentarisao preporuke o Novoj strategiji proširenja, koje su poslanici Evropskog parlamenta usvojili danas, a u kojima su u drugom amandmanu izrazili zabrinutost zbog uporne političke krize u Crnoj Gori. 

"Ne bi me začudilo da nakon što je usvojio ovakve preporuke o Novoj strategiji proširenja, naša Vlada i 502 poslanika Evropskog parlamenta, koji su glasali za usvajanje ovog dokumenta, okarakteriše kao ekstremististe i kočničare našeg evropskog puta", zaključio je Šehović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.