Rakočević za FACE TV: Crnoj Gori potrebna, nova, evropska parlamentarna većina
Marko Rakočević, Foto: Socijaldemokrate

Rakočević za FACE TV: Crnoj Gori potrebna, nova, evropska parlamentarna većina

Član predsjedništva Socijaldemokrata Crne Gore u izjavi za sarajevsku FACE TV govorio je akutelnoj političkoj krizi u našoj državi. Rakočević je kazao da se Crna Gora u poslednje dvije godine nalazi u bestežinskom političkom stanju koje je poptuno urušilo ustavno-pravni poredak u zemlji. “Prethodne dvije godine imamo potpuno skretanje Crne Gore sa evropskog puta i trenutna većina vodi državu u političku blokadu i izolaciju. Svjedoci smo i loših izvještaja Evropske komisije, koji su sve gori.“

On se u izjavi osvrnuo i na Zakon o predsjedniku, za koji tvrdi da je bila kap koja je prelila čašu i dovela do građanskih protesta pod sloganom IMA NAS.

“Trenutna vladajuća većina pokušava da izmijeni Zakon o predsjedniku i na taj način dalje degradira i uruši institucije Crne Gore i državu odvede u bezvlašće. Zato je i došlo do velikih građanskih protesta u poslednje dvije sedmice.“

“Rješenje je potencijalni dogovor, mada smo imali prije neki dan razgovore predstavnika svih političkih partija koji se nijesu dobro završili. Dakle, rješenje je da se izaberu sudije Ustavnog suda, da se dođe do dogovora termina vanrednih parlamentarnih izbora i da nakon vanrednih parlamentarnih izbora neka nova evropska većina vrati državu na pravi put.“ zaključio je Rakočević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.