Izlile se brojne rijeke, porast nivoa Morače
Foto: Privatna arhiva

Micev kazao da je za oluju zaslužan ciklon Fobos

Izlile se brojne rijeke, porast nivoa Morače

Vodostaj rijeka širom zemlje je u porastu, imajući u vidu obilne padavine. Za to je zaslužan ciklon Fobos koji je pogodio Crnu Goru.

Tokom noći između subote i nedjelje najviše kiše je palo u Kolašinu, 185 litara, u Herceg Novom 138 a u Nikšiću 102 litra po metru kvadratnom.

Na sjeveru su se izlile brojne rijeke, a zabilježen je i veći porast nivoa Morače, kaže meteorolog Branko Micev.

Samo za 24 sata, porasla je za 4,8 metara, inače ukupan porast u ovoj kišnoj seriji od 15.novembra do danas iznosi 9,8 metara.

Nivo jezera u odnosu na stanje prije kišne serije od 15.novembra do danas porastao je za 98 centimetara, dakle, nivo jezera skoro ima porast od jednog metra za nekoliko dana.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.