DIK: Konačni rezultati izbora u Plavu ne mogu biti proglašeni
Državna izborna komisija

DIK: Konačni rezultati izbora u Plavu ne mogu biti proglašeni

Državna izborna komisija (DIK), većinom glasova, dala je mišljenje da Opštinska izborna komisija (OIK) Plav ne može proglasiti konačne rezultate lokalnih izbora, zbog žalbe pred Ustavnim sudom, rečeno je Portalu RTCG. Većinom glasova, DIK je ukazala, odlučujući po zahtjevu OIK Plav, da konačni rezultati izbora ne mogu biti proglašeni imajući u vidu žalbu pred Ustavnim sudom. Portal RTCG nezvanično je saznao da je DIK dobila zahtjev za mišljenje u vezi proglašenja konačnih rezultata izbora u Plavu. Rok do kada su se prigovori opštinskoj izbornoj komisiji mogli dostaviti istekao je u 20 časova.

Ranije je DIK odbila jedan prigovor u vezi sa lokalnim izborima, koji su u nedjelju održani u 14 opština. 

Nakon DIK-a, sljedeća instanca je Ustavni sud, koji je u blokadi. Nevladin sektor upozorava da to može odgoditi ozvaničenje konačnih rezultata izbora.

To što Ustavni sud, zbog blokade, ne može da se izjasni o žalbama moglo bi da uspori proglašenje konačnih rezultata izbora, upozoravaju iz Građanske alijanse (GA).

Predstavnik GA Milan Radović poručuje da su zbog nedostatka političkog dijaloga građanima ugrožena Ustavom garantovana prava.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.