Novi napad na glavni grad Ukrajine: Kijev pogađaju dronovi kamikaze, vlasti apeluju na stanovništvo da ostane u skloništima
Foto: Guliver images

Novi napad na glavni grad Ukrajine: Kijev pogađaju dronovi kamikaze, vlasti apeluju na stanovništvo da ostane u skloništima

Nove eksplozije odjeknule su jutros u Kijevu, a iz kabineta ukrajinskog predsjednika navode da je riječ o dronovima kamikazama. Za sada nema izvještaja o mogućim žrtvama i materijalnoj šteti.

Sat vremena nakon prvih eksplozija, nove su pogodile Kijev, uključujući stambene zgrade.

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko rekao je da su ukrajinskom prijestonicom odjeknule dvije nove eksplozije.

Saopštio je i da su spasioci na licu mjesta, kao i da je požar, koji je posljedica napada drona, izbio na jednom objektu.

Kličko je ranije jutros rekao da je nekoliko stambenih objekata oštećeno u jutrošnjim eksplozijama u Ševčenskom okrugu. Spasioci su na licu mjesta.

Na Telegramu je napisao:

"Eksplozija u oblasti Ševčenkov - u centru glavnog grada. Sve ekipe idu na mjesto. Detalji kasnije. Vazdušna uzbuna se nastavlja. Ostanite u skloništima!"

Požar u energetskom objektu u Dnjepropetrovsku

Načelnik Dnjepropetrovskog regiona Valentin Rezničenko objavio je na Telegramu da je nakon raketnog napada izbio požar u energetskom objektu.

"Tri neprijateljska projektila su uništena od strane naše PVO. Jedna raketa je pogodila objekat energetske infrastrukture. Izbio je veliki požar", naveo je Rezničenko.

Ševčenkovski je prije sedam dana pogodilo nekoliko eksplozija.

Pozivajući se na Andrija Jermaka, šefa Kancelarije predsjednika, Kyiv post potvrđuje da su Kijev pogodile bespilotne letjelice kamikaze.

Prema ukrajinskim vojnim zvaničnicima, "dronovi kamikaze" su jeftiniji i manje sofisticirani od projektila, ali su se pokazali efikasnim u nanošenju štete ciljevima na zemlji.

Bespilotne letjelice Shahed-136 mogu ostati u vaydugu nekoliko sati i kružiti iznad potencijalnih ciljeva prije nego što uđu u neprijateljske trupe, oklope ili zgrade i eksplodiraju pri udaru.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.