Kurti: Rusija preko Srbije pokušava da destabilizuje Kosovo
Aljbin Kurti

Kurti: Rusija preko Srbije pokušava da destabilizuje Kosovo

Premijer Kosova Albin Kurti rekao je da je Rusija, nakon invazije na Ukrajinu, pojačala napore da destabilizuje bezbjednosnu situaciju na Kosovu i to posebno u saradnji sa Srbijom, njenim bliskim saveznikom na Zapadnom Balkanu, objavio je portal KoSSev.

“Naša vlada je u skladu s tim odgovorila intenziviranjem naše saradnje sa NATO-om, EU, SAD, Velikom Britanijom i ključnim evropskim saveznicima. Takođe smo udvostručili sredstva za Kosovske bezbjednosne snage“, rekao je Kurti, prenosi Avaz.

Naime, Kurti tvrdi i da je njegova vlada preduzela korake za jačanje dijaloga sa srpskom, ali i drugim nevećinskim zajednicima na Kosovu.

On je poručio da mu je cilj da se ovi građani integrišu kao punopravni i ravnopravni.

“Prava naših manjina su zaštićena i biće i dalje. Kažemo da je jednakost za sve neophodna za zdravu demokratiju. Ne može biti demokratije, bez ljudskih prava, bez jednakosti i bez pluralizma“, rekao je Kurti.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.