Nikolić: Sumnjamo da je paranoično ponašanje i lažni osjećaj moći škaljarskog brata Abaza posljedica dejstva određenih supstanci
Nikolić

Nikolić: Sumnjamo da je paranoično ponašanje i lažni osjećaj moći škaljarskog brata Abaza posljedica dejstva određenih supstanci

Dritan Abazović večeras je uzurpirao nacionalnu frekvenciju, i u produženom trajanju osvetničke histerije, jake paranoje, praćene osjećajem neograničene moći, sebe crnogorskoj javnosti predstavljao kao tužioca, sudiju i dželata. Napadao je novinare, crtao mete, izricao optužnice, ovjeravao presude, preuzimao ingerencije drugih državnih organa, ocijenio je Miloš Nikolić, portparol i poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore reagujući na premijerovo gostovanje na TV Prva.

Sa druge strane tužno je, kaže Nikolić, bilo večeras slušati snishodljive pokušaje Abazovićevog pravdanja Rusiji i Srbiji povodom posljednjih poteza, kojima ničim nije doprinio i koje su službe krile od njega, kako ih on ne bi osujetio. Tako se pravdali nijesu ni oni što su već decenijama na platnom spisku tih zemalja.

"Abazović, za koga danima izlaze dokazi da je sarađivao sa škaljarskim klanom, da je po nalogu vrha tog klana sprovodio kadrovsku politiku u bezbjednosnim službama, da je imao kriptovanu komunikaciju sa vođom tog klana, da je primao direktne naloge od glavnog ruskog čovjeka iz BIA, dakle osoba takvih kontakata i karakteristika, ima suludu zamisao da sebe po svaku cijenu prikaže kao borca protiv kriminala i zarad tog nemogućeg cilja, danima ovakvim i sličnim ispadima maltretira crnogorsku javnost", navodi Nikolić.

"Imajući u vidu učestalost ovih Abazovićevih ispada, težinu optužbi koje izriče na račun nevinih ljudi, targetiranje novinara, ugrožavanje njihovih života, tendenciozno crtanje meta pojedincima, a uzimajući u obzir njegove konekcije sa narko klanom, opravdano sumnjamo da je ovako njegovo stanje rezultat dejstva određenih supstanci koje kod osobe prouzrokuju nekontrolisano ponašanje praćeno paranojom i osjećajem neograničene moći", navodi Nikolić.

Motivisani najboljom namjerom, kako kaže,savjetuju "Abazovića da se podvrgne tretmanima koji su preporučeni u ovakvim stanjima, i pokuša da povrati kontrolu nad svojim ponašanjem a da do tada na minimalni nivo svede svoja javna pojavljivanja".

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.