Nikolić: SDT odbacio krivičnu prijavu protiv Mandića

Nikolić: SDT odbacio krivičnu prijavu protiv Mandića

Šef Kluba poslanika DPS-a Andrija Nikolić saopštio je da je Specijalno državno tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu podnijetu protiv predsjednika Skupštine Andije Mandića zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja.

- SDT nas je obavijestilo da je odbacilo krivičnu prijavu koju su Klubovi poslanika DPS-a, SD-a, DUA-e i HGI-ja podnijeli protiv predsjednika Skupštine Andrije Mandića zbog sumnji da je izvršio krivično djelo - zloupotreba službenog položaja iz člana 416 Krivičnog zakonika CG- naveo je on.

Nikolić je ranije kazao da su podnijeli krivičnu prijavu protiv Mandića zbog isticanja zastave strane zemlje u svom kabinetu u Skupštini. 

Iz NSD su u ranije naveli da je krivična prijava koju su protiv predsjednika Skupštine Andrije Mandića podnijeli Demokratska partija socijalista, Socijaldemokrate, Hrvatska građanska inicijativa i Demokratska unija Albanaca, neosnovana.

-Zvaničnici koji su bili u posjeti nijesu bili iz Srbije, pa je tako unizio državu Crnu Goru. Time što je istakao zastavu samo jednog dijela naroda prekršio je zakon - kazao je  tada Nikolić.

Isticanjem zastave strane države on je izvršio i krivično djelo diskriminacije iz Člana 8 Ustava Crne Gore, tvrdi Nikolić, a država Crna Gora je difinisana ne kao nacionalna već kao građanska država.

- On mora da bude predsjednik Skupštine svih naroda, a ne samo Srba. Politički jasno je da Mandić ima ulogu da mijenja karakter Crne Gore i da to radi da je isporuči drugima, a svi se prave da to ne vide. Drugi aspekt je da Mandić u kontitnuitetu pravi podjele, da Crnu Goru uvodi u "srpski svet" - naveo je ranije Nikolić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.