Dukaj: Imamo sreću i privilegiju što su nam pomoć odmah ponudile naše savezničke države

Dukaj: Imamo sreću i privilegiju što su nam pomoć odmah ponudile naše savezničke države

Ministra javne uprave, mr Marasha Dukaja, sa saradnicima, danas je primio gradonačelnik Tirane, Erion Veliaj.

 Dukaj je upoznao gradonačenika sa preduzetim aktivnostima na planu reforme javne uprave i procesom digitalne transformacije, kao jednim od najvažnijih segmenata reforme javne uprave u Crnoj Gori.

On je kazao da sve aktivnosti u skladu sa Strategijom reforme javne uprave doprinose stvaranju efikasne, servisno opredijeljene javne uprave na državnom i na lokalnom nivou.

“Naš cilj je stvaranje efikasne, pouzdane i transparentne javne uprave koju karakteriše povećanje povjerenja građana u njen rad i približavanje standardu i nivou zemalja članica EU”, izjavio je ministar Dukaj.

Takođe, ministar Dukaj je obavijestio gradonačelnika Veliaja da je Crna Gora izložena napadima na digitalnu infrastrukturu Vlade, da se radi na otklanjanju posljedica, kao i da je postepenim oporavkom IT infrastrukture Vlade i mreže državnih organa uspostavljena nesmetana elektronska komunikacija, kao i same mreže državnih organa u organima državne uprave, koji su korisnici domena gov.me, te da su iskustva Albanije u oblasti digitalne bezbjednosti veoma vrijedna za Crnu Goru.

 “Imamo sreću i privilegiju što su nam pomoć odmah ponudile naše savezničke države, SAD, Francuska i Velika Britanija, čija nam je stručnost neizmjerno pomogla”, naglasio je Dukaj.

Gradonačelnik Veliaj se zahvalio ministru Dukaju na posjeti i istakao da visoko cijeni korake koje Crna Gora preduzima u reformi javne uprave i modernizaciji javnih usluga i pružiće punu podršku kroz razmjenu iskustva i realizaciju zajedničkih projekata.

Ministru Dukaju je uručena "Sahatkula Tirane" - simbol Glavnog grada Albanije - poklon koji gradonačelnik daje visokim zvaničnicima koji posjećuju Tiranu.

Sagovornici su iskazali otvorenost za još intenzivniju saradnju i razmjenu iskustava, posebno u oblasti digitalizacije i sajber bezbjednosti.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.