Janković po peti put Ginisov rekorder u razbijanju betonskih ploča laktom

Janković po peti put Ginisov rekorder u razbijanju betonskih ploča laktom

Potpredsjednik Opštine Berane Damjan Ćulafić čestitao je Žarku Jankoviću iz Berana koji je uspio danas po peti put da se upiše u Ginisovu knjigu rekorda u disciplini Tamišivari – razbijanje betonskih ploča laktom.

Ćulafić je otvorio manifestaciju „Internacionalna Budo gala“ u Sportskoj hali u Beranama.

Janković je za 56 sekundi polomio laktom 88 blokova držeći jaje u ruci. Dosadašnji rekord držao je Amerikanac Kevin Berkviat. Sa šest poena više Žarko je taj rekord nadmašio

Potpredsjednik Ćulafić je istakao da je Berane posebno ponosno da je iz našeg grada šampion i prvi i jedini Ginisov rekorder u Crnoj Gori.

„Drago mi je što je naš grad domaćin jednog velikog, značajnog i kvalitetnog sportskog događaja“, naglasio je Ćulafić na otvaranju.
Istakao je da je manifestacija sjajna prilika za promociju grada i da će lokalna uprava će nastaviti da podržava sport.

„Zahvaljujem i predstavnicima Svjetske tradicionalne karate asocijacije, na čelu sa predsjednikom Danijelom Angilerijem, koji su danas gosti našeg grada“, poručio je, između ostalog, Ćulafić.

Događaju je prisustvovao i sekretar za sport, kulturu, omladinu i saradnju sa NVO Opštine Berane Vladimir Asanović.

Na današnjem takmičenju oboren je i Ginisov rekord u sklekovima na jednoj ruci. Davor Ćajić iz mjesta Ljig u Srbiji uradio je 179 sklekova i tako oborio Ginisov rekord. Prethodni rekord bio je 153 skleka za 3. minuta.

Uoči takmičenja u Sportskoj hali, potpredsjednik Ćulafić je u zgradi Opštine organizovao prijem za učesnike današnjeg događaja.

Prijemu su, pored Jankovića koji je i predsjednik WTKA, Angilerija i Ćajića, prisustvovali i tehnički direktor WTKA Enver Cakići, internacionalne sudije Folirin Marej i Safet Harbuzi, svjetski sudija Miodrag Nikolić i selektor WTKA federacije Crne Gore Dejan Radević.

Tom prilikom gosti su potpredsjedniku Ćulafiću uručili zahvalnicu za doprinos Opštine Berane u organizaciji ovog događaja internacionalnog karaktera.

Zahvalanica je uručena i predsjedniku Opštine Berane Vuku Todoroviću.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.