Poslanice DF: Ako ste dobronamjerni, ne kadrirajte unutar DF
Demokratski front

Poslanice DF: Ako ste dobronamjerni, ne kadrirajte unutar DF

Koristimo priliku da javno apelujemo na sve političke lidere većine od 30. avgusta 2020. godine da odgovorno i ozbiljno pristupe traženju kompromisa kako bi se što prije došlo do predloga mandatara za sastav 44. Vlade Crne Gore, ukoliko su potpisi na nedavno usaglašeni Sporazum zaista iskreno dati - kazale su poslanice Demokratskog fronta Simonida Kordić, Branka Bošnjak, Maja Vukićević, Jelena Božović, Jovanka Bogavac i Nataša Jevrić u zajedničkom saopštenju.

Kao visoke funkcionerke organizacije koja je utemeljena u sopstvenom iskustvu i posebno narodnoj volji, smatramo nužnim  da se svi uzdržimo od isključivih stajališta i posebno od kadriranja u tuđim partijama, čime se narušava postignut Sporazum, te da se iskreno posvetimo ovom istorijskom zadatku, navele su one.

“Ukoliko  ne dođe do dogovora, svi ćemo biti gubitnici, bez obzira na pol, partijsku pripadnost ili neku drugu posebnost“, istakle su u saopštenju.

Demokratski front je predložio jednog kandidata za mandatara - lidera najjačeg političkog subjekta unutar naše koalicije, kolegu Andriju Mandića, uz punu podršku svih nas. Imajući u vidu da su ostali politički subjekti ostali pri svojim predlozima, DF je u cilju deblokade procesa pregovora odlučio da odustane od insistiranja na poziciji mandatara, kako bi se dodatno relaksirali odnosi i lakše došlo do dogovora, dodale su one.

“Shvatajući ozbiljnost trenutka i značaj povjerenog nam zadatka, svjesni očekivanja građana  koji su glasali za promjene 30. avgusta 2020. godine, iskreno se nadamo da će i naši politički partneri prepoznati ovaj doprinos DF-a kao iskrenu namjeru ka postizanju dogovora, i da će se i oni ponijeti državnički, politički zrelo i hitno obustaviti međusobnu „rafalnu paljbu“ i “zakopati ratne sjekire“ jer samo tako možemo doći do rješenja“, naglašavaju poslanice.

“Dok se mi nadgornjavamo, vrijeme neumitno teče, poraženi režim i njegova kriminalna bratija likuju i konsoliduju se, a oni koji su nam dali podršku da ih predstavljamo gube strpljenje. Zato, uozbiljimo se, neka razum nadvlada, pokažimo da smo dorasli zadatku“, zaključile su one.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.