DF: Tužilaštvo krije dokaze o
Demokratski front

DF: Tužilaštvo krije dokaze o "izbornim turistima" u Šavniku

Krivičnu prijavu zbog lažnih birača u Šavniku Demokratski front podnio je 1. novembra 2022. godine, ali i dan danas, poslije više urgencija, sudbina te prijave je nepoznata, saopštili su iz ove partije. Istakli su da "skrivanjem dokaza tužilaštvo samo potvrđuje tezu o jakoj sprezi djelova pravosuđa sa prethodnim režimom".

Demokratski front, odnosno njegova izborna koalicija u Šavniku, je još 1 novembra 2022. godine podnijela krivičnu prijavu zbog lažnih birača u toj opštini, saopštili su iz DF-a. 

Kako su naveli, "danas poslije više od 6 mjeseci, i pored više urgencija, ni javnost ni naša politička grupacija ne zna sudbinu te krivične prijave".

photo202305081455011272x900

Foto: Demokratski front

"Vrhovno državno tužilaštvo je u svom dopisu iz marta mjeseca navelo da je predmet ustupljen u ODT Pljevlja, međutim Osnovno državno tužilaštvo Pljevlja je prije nekoliko dana donijelo odluku da našim advokatima ne dozvoli bilo kakav uvid u spis", saopštili su iz DF-a.

photo202305081455081272x900

Foto: Demokratski front

Kako su naveli, svi građani kao i svi učesnici izbornog procesa imaju pravo da znaju ko je i po čijem nalogu organizovao „izborni turizam“ za potrebe lokalnih izbora iz oktobra prošle godine.

"Skrivanjem dokaza, tužilaštvo samo potvrđuje tezu o jakoj sprezi dijelova pravosuđa sa prethodnim režimom", zaključili su iz Demokratskog fronta.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.