Ministarstvo pravde: Samo stabilna država sa jakim pravosudnim institucijama garantuje put ka boljem sjutra
Marko Kovač, Foto: Vlada Crne Gore

"Izbor članova Sudskog savjeta mora prevazići sve podjele"

Ministarstvo pravde: Samo stabilna država sa jakim pravosudnim institucijama garantuje put ka boljem sjutra

Ministarstvo pravde podsjetilo je na nemjerljiv značaj koji izbor članova ima za naše društvo, a iz ovog resora su poručili da ovo pitanje mora revazići sve podjele.

"Podsjećamo na nemjerljiv značaj koji izbor članova Sudskog savjeta ima za naše društvo i potrebu da kreiramo sistem zasnovan na vladavini prava. Ovo pitanje mora prevazići sve naše podjele. Samo stabilna država sa jakim pravosudnim institucijama garantuje put ka boljem sjutra", navode oni.

Podsjetimo, poslanici bi trebalo danas da glasaju o četiri predložena kandidata za članove Sudskog savjeta iz reda uglednih pravnika.

Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu predložio je da se na te funkcije izaberu Nebojša Vučinič, Radoje Korač, Dragan Šoć i Fikret Kurgaš.

Za njihov izbor potrebna je dvotrećinska, odnosno tropetinska podrška poslanika.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.