Od danas na snazi ograničenje cijene peleta
Ilustracija

Tona peleta kod proizvođača najviše 269 eura, 320 u trgovini na malo

Od danas na snazi ograničenje cijene peleta

Odluka Vlade kojom se ograničava cijena peleta stupila je na snagu danas.

Na taj način je prodajna cijena peleta ograničena na maksimalno 269 eura po toni kod proizvođača i 320 eura u trgovini na malo.

Od proizvođača je traženo i da 15 odsto proizvodnje opredijele za crnogorsko tržište.

Iz Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma objasnili je donošenje privremenih mjera, u cilju zaštite stndarda građana, prouzrokovano stanjem na tržištu peleta i značajnim rastom cijena tog proizvoda.

Oni su dodali da će Crna Gora dopunom odluke o privremenim mjerama za ograničavanje cijena proizvoda od posebnog značaja za život i zdravlje ljudi, postati najkonkurentnija u regionu po pitanju cijene peleta.

Godišnja proizvodnja, prema podacima Monstata, iznosi 80 do 90 hiljada tona, dok su domaće potrebe oko 20 hiljada tona.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.