Papa Franja se sastao sa transrodnim osobama: Svako ima priliku da bude dijete Božije
Papa Franjo

Papa Franja se sastao sa transrodnim osobama: Svako ima priliku da bude dijete Božije

Poglavar rimokatoličke crkve papa Franjo sastao se sa četvrtom grupom transrodnih osoba koje su našle utočište u rimskoj crkvi, izvijestio je vatikanski list.

Susret je održan juče na marginama Franjine nedeljne opšte audijencije.

List je citirao sestru Ženevjev Žaningros i sveštenika Andreu Konokiju koji su izjavili da je razgovor sa Papom gostima donio nadu.

Zajednica Presvete Bezgrešne Device u naselju Torvajanica na periferiji Rima otvorila je svoja vrata za transrodne osobe tokom pandemije koronavirusa.

Franja se ranije sastao sa nekima od njih 27. aprila, 22. juna i 3. avgusta, navodi list.

"Niko ne smije da se suočava sa nepravdom ili da bude odbačen, svako ima dostojanstvo da bude dete Božije", citira list sestre Džiningros.

Neki članovi LBGT zajednice pohvalili su Papu zbog njegovog rada u vezi sa njihovom zajednicom, iako se snažno suprostavio "teoriji roda“ i nije promijenio crkveno učenje koje smatra da su homoseksualni činovi "suštinski poremećeni“.

Papa je prošle godine dozvolio objavljivanje vatikanskog dokumenta u kojem se tvrdi da Katolička crkva ne može blagosloviti istopolne zajednice jer "Bog ne može blagosloviti greh“.

Komentari

Komentara: (1)

Misell

12. 08. 2022 - 20:01

Vatikan je bio na celu svakog zla u Svetu, koje bese usmereno protiv COVEKA i covecnosti, u zadnjih (najmanje) osmsto godina. Ova jnjihov sadasnji LUCIFER kao i svi dosadasnji sto su, pokusava da glumi OSISANOG JEZA !
Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.