Blažić: Izbore poništiti ili izmijeniti odluku o njihovom raspisivanju
Đorđije Blažić

"Narod gubi, oni ne gube ne sjekirajte se"

Blažić: Izbore poništiti ili izmijeniti odluku o njihovom raspisivanju

Kada su lokalni izbori u pitanju pravnici kažu da su pred šefom države Milom Đukanovićem dvije opcije, poništavanje ili izmjena odluke o raspisivanju lokalnih izbora. Šta god da predsjednik odluči, upozoravaju da je u ovoj situaciji izostala odgovornost za pravni haos koji je nastao uprkos upozorenjima

Da li će biti održani lokalni izbori u 14 crnogorskih opština u oktobru kako je planirano ili nas očekuje novi datum, još je neizvjesno nakon odluke Ustavnog suda da je odlaganje bilo neustavno. Sve će biti jasnije danas, kada bi kako je za TVCG saopšteno iz kabineta predsjednika Crne Gore, šef države trebalo da donese konačnu odluku. A, pred predsjednikom su, kaže dekan Fakulteta za državne i evropske studije Đorđije Blažić, dvije opcije.

"To su dvije mogućnosti da poništi svoju odluku o raspisivanju lokalnih izbora i da raspiše nove izbore. Druga situacija je da uradi što je prošli put, da izmijeni svoje odluke i raspiše nove izbore vodeći računa da svojim odlukama niti produžava niti skraćuje mandat Skupstine", kazao je Blažić.

Advokat Veselin Radulović, s druge strane, smatra da je i odluka Ustavnog suda donijeta sa zakašnjenjem te će novi izbori svakako morati da budu raspisani.

Sagovornici TVCG dodaju da bi zbog svega neko trebalo da odgovara.

"Društveni i pravni haos, problem što ne mogu da se iščupaju, i ko gubi, narod gubi, oni ne gube, ne sjekirajte se", kazao je Blažić.

Ipak, od suda javnosti političari ipak neće moći da pobjegnu, pa kad god da budu raspisani izbori, poručuju sagovornici TVCG.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.