Postavljen kamen temeljac za izgradnju Klinike za mentalno zdravlje: Počeće sa radom za 18 mjeseci
Klinički centar Crne Gore

Postavljen kamen temeljac za izgradnju Klinike za mentalno zdravlje: Počeće sa radom za 18 mjeseci

Svečanim polaganjem kamena temeljca počela je izgradnja Klinike za mentalno zdravlje u krugu Kliničkog centra Crne Gore, u koju će biti uloženo oko šest miliona eura, a trebalo bi da bude završena za godinu i po.

Kamen temljac, položili su predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović, ministar zdravlja Dragoslav Šćekić i direktorica Kliničkog centra Crne Gore dr Ljiljana Radulović.

Klinika za mentalno zdravlje gradi se na platou pored Klinike za onkologiju. Klinika za psihijatriju Kliničkog centra Crne Gore KCCG nosiće ime doktora Dušana Kosovića.

Direktorica KCCG saopštila je da će buduća Klinika imati površinu od 3.500 metara kvadratnih.

"Imaće 20 soba, sa 57 postelja i savremene uslove za liječenje pacijenata", navela je Radulović. Saopštila je da šest miliona eura biti uloženo u izgradnju i opremanje Klinike. Radulović je rekla da se na ovome neće stati.

"KCCG postaje jedno veliko gradilište", navela je Radulović. Najavila skoro  postavljanje kamena temeljca i za kliniku za infektivne bolesti i Klinike za dermatovenerologiju.

Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić kazao je da bi za 18 mjeseci Klinika trebalo da počne sa radom u punom kapacitetu. Kako je rekao, vjeruje da će izvođači radova to postići.

Šćekić se zahvalio porodici Kosović na donaciji od 200.000 eura za gradnju ove zdravstvene ustanove.

Radulović i Šćekić zahvalili su se porodici Kosović koja je i donirala 200.000 eura za gradnju klinike. Za jesen su najavili početak gradnje klinike za infektivne bolesti. 

Abazović je kazao da će do kraja godine svi zdravs5tveni centri u Crnoj Gori biti pomognuti finansijski od strane Vlade CG.

"Pored svega KCCG je srce sistema i imaće prioritet. Dok kraja godine očekujem još jedan talas investicija", poručio je Abazović i zahvalio porodici Kosović. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.