Predsjednik Šri Lanke pobjegao iz rezidencije neposredno prije upada demonstranata
Foto: Reuters

Predsjednik Šri Lanke pobjegao iz rezidencije neposredno prije upada demonstranata

Predsjednik Šri Lanke Gotabaja Radžapaksa pobjegao je iz predsjedničke rezidencije u Kolombu, nekoliko minuta prije nego što su u nju upale hiljade demonstranata, javila je agencija Frans pres, pozivajući se na vojne izvore.

Privatni kanal Sirasa TV prikazao je snimak gomile koja upada u strogo čuvanu predsjedničku palatu.

Predsjednika vojska štiti na nepoznatoj lokaciji.

Ekonomska kriza u Šri Lanki izazvala je političke nemire i demonstracije, u kojima ima i stradalih.

Demonstranti su od predsjednika Gotabaje Radžapakse tražili da podnese ostavku.

Premijer Šri Lanke Ranil Vikremesinge izjavio je krajem juna da je privreda te zemlje "potpuno propala“ usled nestašica hrane, goriva i struje.

Šri Lanka je pogođena ozbiljnom nestašicom osnovnih potrepština, od hrane, goriva, ljekova i plina do toalet papira i šibica.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.