Šćekić: Za povlačenje Zakona o popisu sam saznao iz novina, SNP će ostati u Vladi
Dragoslav Šćekić

"Nisam zabrinut"

Šćekić: Za povlačenje Zakona o popisu sam saznao iz novina, SNP će ostati u Vladi

Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić je, gostujući u emisiji "Press plus sa Rajkom Raičević" na Adria televiziji, kazao da će Socijalistička narodna partija (SNP) ostati u Vladi i pored činjenice da je ona danas povukla iz skupštinske procedure Predlog zakona o popisu stanovništva.

Šćekić tvrdi da je za tu informaciju saznao iz medija zbog ranije preuzetnih obaveza. 

Kako je naveo, oko toga nije zabrinut.

Podsjećamo, jedan od uslova za ulazak SNP-a u Vladu je, između ostalih, i taj predlog zakona.

"Prije svega, nije bilo glasanja u tom pravcu. Što se tiče samog popisa, svi mi, koji smo vodili razgovore prilikom formiranja 43. Vlade o principima i uslovima, da bi se moglo ući u ovaj proces, a jedna od ključnih tačaka uz Temeljni ugovor, uz borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, uz sve one potrebe koje smo mi, konkretno SNP, zahtijevali, jeste bio i popis stanovništva", istakao je Šćekić.

Dodao je da su saglasni o tome da se zakon ne treba predložiti Skupštini dok ne prođe sve zakonske okvire, odnosno procedure, počev od javne rasprave.

"Javna rasprava traje 15 do mjesec dana. Prema tome, sve to može da se stigne. Ali je mnogo bitnije da neki posao bude odrađen kvalitetno i odgovorno. Moram reći da je, vjerovatno, u konsultaciji generalnog sekretarijata Vlade i Skupštine došlo do povlačenja, ali svakako da ćemo imati razgovor na sjednici Vlade već u četvrtak i dobićemo punu informaciju", naglasio je ministar.

Kaže da zbog već zakazanih obaveza i posjete Kliničkom centru nije imao priliku da čuje za to, osim usput - iz medija i kroz pitanja novinara.

"Nije li Vam to malo čudno? - Opet kažem, ako je vezano za ono što smo razgovarali - nije mi čudno", navodi Šćekić.

Ministar zdravlja se osvrnuo na rad Montefarma i konsatatovao da je ta firma prinudno dovedena do predstečajnog stanja, u korist druge, privatne firme.

Kazao je da je tom prilikom, svjesno, zdravstveni sistem usmjeren na jednu zdravstvenu ustanovu.

"Ako kažemo da je u sistemu snabdijevanja ljekovima zdravstvenog sistema preko 60 miliona jedna veledrogerija, mogu slobodno reći, Glosarij, onda možemo reći kako je to moglo da se desi da baš jedna firma u procentu od 80 ili 100 miliona zavisi, iz godine u godinu, za po 20 miliona se otprilike povećavala izdvajanja za ljekove, onda možemo reći: kako je moglo do toga da dođe, a da imamo svoju državnu veledrogeriju odnosno, bila nekada, više nije jer sada nabavlja uglavnom preko posrednika, a taj posrednik je ova veledrogerija koju sam pomenuo. Prema tome, Montefarm je nekada to radio. A sada je preuzeo Glosarij", zaključio je Šćekić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.