Zaharova upozorava Zapad: Ne iskušavajte naše strpljenje
Marija Zaharova

Zaharova upozorava Zapad: Ne iskušavajte naše strpljenje

Marija Zaharova, portparolka ruskog Ministarstva vanjskih poslova, oštro je upozorila zapadne zemlje, a naročito Ujedinjeno Kraljevstvo, zbog podrške koju su dale Ukrajini za napade na teritoriju Rusije.

Rekla je da Zapad "koristi" ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog te poručila Zapadu da "prestane iskušavati strpljenje Rusije". Uz to je zaprijetila ruskim udarima na zapadne službenike koji posjećuju Ukrajinu.

"Takva agresija protiv Rusije ne može proći bez odgovora. Želimo da Kijev i glavni gradovi zapadnih zemalja ozbiljno shvate izjavu ruskog Ministarstva obrane da će daljnje provokacije, kojima se poziva Ukrajinu na udare usmjerene na teritoriju Rusije, naići na žestok odgovor", rekla je Zaharova.

"Zapadni službenici koji posjećuju ukrajinska središta za donošenje odluka neće nužno biti problem za ruske mjere odgovora. Savjetujemo da ne iskušavate naše strpljenje", rekla je Zaharova.

Citirala je britanskog ministra oružanih snaga Jamesa Heappeya, kazavši kako njegove riječi sugerišu da je "savršeno legitimno" da Ukrajina napada ruske logističke mete na teritoriji Rusije pa dodala kako su te riječi u Kijevu shvaćene kao poziv na akciju.

"Drugim riječima, on je praktički pozivao Kijev da na ruskoj teritoriji koristi oružje koje su Ukrajincima poslale članice NATO-a", rekla je Zaharova.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.