Adžić, Marovićeva, Đurović i Novaković-Đurović kandidati za ministre
Foto: URA

Adžić, Marovićeva, Đurović i Novaković-Đurović kandidati za ministre

Na današnjim sjednicama Predsjedništva i Glavnog odbora Građanskog pokreta URA konstatovano je da je ova partija iz političkih procesa koji su se odigrali u prethodnim mjesecima izašla kao pobjednik.

Zaključeno je, kako su saopštili, da URA nije odustala ni od jednog svog principa, svojih vrijednosti i programskih načela.

„URA je preuzela odgovornost i uspjela da otpočne proces pomirenja nepomirljivih političkih polova u Crnoj Gori. Započet je proces transformacije crnogorske političke scene ali i društva na bolje i on je sada već nepovratan. U tom procesu mnoge političke partije ali i ostali subjekti društva dolaze na ono što su bazične vrijednosti URE“, stoji u saopštenju.

U saopštenju se navodi i da su Predsjedništvo i Glavni odbor jednoglasno podržali kadrovska rješenja URE u budućoj 43. Vladi Crne Gore.

„Stranački organi URE, kao kandidata za ministra unutrašnjih poslova imenovali su potpredsjednika Filipa Adžića, kao kandidatkinju za ministarku evropskih integracija potpredsjednicu Jovanu Marović, kao kandidata za ministra ekonomskog razvoja i turizma potpredsjednika Gorana Đurovića i za kandidatkinju za ministarku ekologije i prostornog planiranja političku direktorku Anu Novaković-Đurović" navodi se u saopštenju.

Dodaju da su stranački organi su za novu članicu Predsjedništva partije izabrali Milijanu Vukotić-Jelušić.“,

Ističu i da su na ovaj način kao partija vodili računa o rodnoj ravnopravnosti te taj procenat u njihovim kadrovskim rješenjima za sastav buduće Vlade iznosi 50% - 50%.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.