Đurović: Najavljeno povećanje PDV-a na 21% za ugostitelje je još jedan loš potez Spajićeve Vlade
Goran Đurović, Foto: URA

Đurović: Najavljeno povećanje PDV-a na 21% za ugostitelje je još jedan loš potez Spajićeve Vlade

"Najava da će Vlada premijera Spajića povećati PDV ugostiteljima na 21%, sa sadašnjih 7% je još jedan loš potez u nizu. Ugostitelji i pored rekordne sezone i dalje osjećaju posljedice korona krize. PDV od 7% im je omogućio da mogu akumulirati više sredstava kako bi se oporavili od korona krize i popravili nivo usluge, a samim tim i dali doprinos još većem kvalitetu naše turističke ponude" saopštio je potpredsjednik URE Goran Đurović.
"Svjesni smo da su obećanja data od strane Milojka Spajića i njegove partije nerealna i koja se moraju nekim nametima pokrivati, počevši od manjih prihoda koji idu ka opštinama pa sve do većih nameta na glavnu privrednu granu", istakao je Đurović.
 
On je zaključio da će URA biti jasno i glasno protiv ovih nameta i povećanja PDV-a ugostiteljima na 21% i da moramo biti još stimulativniji ka turističkoj privredi, a ne im stvarati barijere.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.