Vatikan kontaktirao Lavrova, zabrinuti zbog sukoba u Ukrajini
Sergej Lavrov

Vatikan kontaktirao Lavrova, zabrinuti zbog sukoba u Ukrajini

Vatikan je danas izrazio zabrinutost ruskoj vladi zbog rata u Ukrajini. Državni sekretar Pietro Parolin nazvao je telefonom ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova, rekao je portparol Vatikana Mateo Bruni.

Parolin je izrazio duboku zabrinutost pape Franja zbog rata u Ukrajini. Parolin je podsjetio i na papin poziv u nedjelju da se prekine napade i da se zajamči humanitarne koridore za evakuaciju civila.

Rusko ministarstvo vanjskih poslova objavilo je da su obje strane izrazile nadu da će se ubrzo održati novi krug pregovora između Moskve i Kijeva ne bi li se riješili ključni problemi i okončale borbe, prenio je Interfaks.

Poseban akcenat je bio na humanitarnim pitanjima kao što su zaštita civila i humanitarni koridori za izbjeglice.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.