Čovjek ubacio AA bateriju u genitalije: Oštetio ureteru, morao da se operiše
Ilustracija

Bizarna situacija u Iranu

Čovjek ubacio AA bateriju u genitalije: Oštetio ureteru, morao da se operiše

Jedan čovjek iz Irana završio je u hitnoj pomoći nakon što je ubacio AA bateriju u svoj polni organ.

Iranac (49) je rekao ljekarima u Teheranu još u aprilu 2021. da je baterija bila u njegovim genitalijama 24 sata, a rendgenski snimak je potvrdio da je baterija zastala u njegovoj uretri, prema novoj studiji slučaja objavljenoj u medicinskom časopisu "Urology Case Reports" o slučajevima ljekara sa Univerziteta "Shahid Beheshti" u glavnom gradu Irana.

Ljekari su uspjeli da pacijentu uklone bateriju bez potrebe za operacijom, međutim, dalje je bilo komplikacija.

Čovjek je upućen u bolnicu pet mjeseci kasnije jer se i dalje žalio da ima "opstruktivne i iritirajuće urinarne simptome", uključujući osjećaj pečenja prilikom mokrenja, smanjenu snagu mokrenja, kao i smanjenu količinu urina, ali ne i krvarenje.

Kao rezultat "teškog i progresivnog oštećenja" uretre muškarca, dalji pregledi su pokazali začepljenje cijevi koja sprovodi mokraću i spermu kroz penis zbog nakupljanja tkiva od ožiljka.

Iranac je ipak morao da operiše polni organ, što je značilo da su ljekari morali da preseku njegov perineum - dio između penisa i anusa - da bi došli do uretre bez oštećenja njegovih genitalija.

Muškarac je nakon intervencije ostao u bolnici još tri nedelje, a šest mjeseci kasnije, njegov polni organ se potpuno oporavio i ponovo je funkcionisao kako treba.

Iako ljekari nisu sigurni koji je razlog za nastanak ožiljaka, vjeruju da je to možda bilo zbog toksičnih hemikalija koje se mogu naći u baterijama.

Kako je uopšte došlo do ove situacije, ostaje nejasno jer čovek nije dao nikakve detalje o tome kako je AA baterija tamo završila.

U međuvremenu, izvještaj opisuje ove vrste slučajeva kao "rijetke" sa različitim uzrocima uključujući "psihijatrijske bolesti, autoeroticizam, intoksikaciju i percipiranu kontracepciju". Primijećeno je da čovjek u ovom konkretnom slučaju nema istoriju mentalne bolesti.

U izvještaju se navodi da se neko kome se nešto zaglavi u tijelu može "posramiti", ali se takođe upozorava na posljedice u slučaju odlaganja da se zatraži hitna medicinska pomoć.

"Posjeta ljekaru je obično neprijatna i pacijent može da osjeća stid ali na kraju dođe kod ljekara zbog urinarnih simptoma. Odlaganje posjete ljekaru može dovesti do komplikovane infekcije i Furnijeove gangrene (gangrene u penisu)", navodi se u izvještaju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.