Carević: Priznanje Novom Sadu uspjeh čitavog srpskog naroda
Foto: Opština Budva

Carević: Priznanje Novom Sadu uspjeh čitavog srpskog naroda

Delegacija Opštine Budva boravi u Novom Sadu povodom titule Evropske prijestonice kulture. Predsjednik Opštine Budva, Marko Carević tom prilikom je kazao da je ovo priznanje Novi Sad “dobio sa punim pravom”, kao i da je ono “uspjeh svih nas i kao srpskog naroda iz Crne Gore”.

"Danas je divan i vrlo važan dan za nas. Imali smo sastanke sa delegacijama iz Turske, Austrije, Rumunije i Grčke, ali za kraj ostavio sam naše gradove pobratime, sa kojima smo mnogo toga radili, sa kojima se delili i dobro, a ako bude trebalo delićemo i teška vremena", kazao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević po završetku sastanka, a svega nekoliko sati uoči zvaničnog proglašenja Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture.

Tim povodom Carević je kazao po završetku razgovora da se raduje velikom priznanju koje je Novi Sad s punim pravom i dobio.

"Posebno nas raduje vaš uspeh, jer je ovo zapravo uspeh svih nas i kao srpskog naroda iz Crne Gore. Ovo je velika stvar, jer čitava istorija ovog kraja je zaslužila priznanje evropske prestonice kulture", naveo je Carević.

Prema njegovim rečima, Novi Sad je imao veliku sreću da na svom čelu ima Miloša Vučevića, koji je, kaže, divan čovek i veliki prijatelj Budve, koji srpski narod u Crnoj Gori nikada nije ostavio po strani, te da će on lično to uvek pamtiti i na tome mu biti zahvalan, kazao je on. 

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević iskoristio je priliku da čestita ovu prestižnu titulu svim građanima Novog Sada I dodao da je zahvaljujući Novom Sadu I Budva odlučila da aplicira za Evropsku prestonicu culture u narednom periodu: 

‘’Ovo je potvrda da su Novi Sad a samim tim i Republika Srbija u kulturološkom i svakom drugom smislu dio evropske civilizacije. Svrstavajući se među 60 gradova kojima je dodijeljena ova titula Novi Sad se trajno pozicionirao na mapi svjetske i evropske kulture, stavljajući kulturu u epicentar društvenog i privrednog razvoja. Sam naziv projekta” Za nove mostove” pokazuje otvorenost Novog Sada za novo povezivanje, novu kulturnu integraciju i interaciju poštujući tradiciju i različitost kao važne vrijednosti svakog društva. Iskreno vjerujem da će realizacijom ovog važnog projekta Novi Sad dodatno potvrditi svoju međunarodnu reputaciju svrstavajući se rame uz rame sa evropskim metropolama kulture, na ponos čitave Srbije, regiona i gradova pobratima kao što je Budva. Stoga želim da čestitam u svoje lično ime i u ime građana Budve na ovom ogromnom uspjehu koji budi nadu za sve nas da zajednički možemo da gradimo nove mostove koji će nas spajati u svim različitostima koje su naše bogatstvo. Čini mi veliku čast što Novi Sad i Budva kao gradovi pobratimi imaju intezivnu i bratsku saradnju, zbog čega smo i mi odlučili da krenemo putem apliciranja za EPK u narednom ciklusu. Ovaj epohalni uspjeh potvrda je vizije razvoja koju personifikuje gradonačelnik gospodin Miloš Vučević. Njegovo pregalaštvo i patriotizam pravi su primjer kako se uspješno vodi grad u bolju, sigurniju i ljepšu budućnost.’’,. zaključio je Carević na konferenciji za novinare upriličene nakon sastanka koji su imali sa gradonačelnikom Banja Luke Draškom Stanivukovićem i gradonačelnikom grada domaćina Novog Sada Milošem  Vučevićem
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.