Rovčanin pozvao KAP na nastavak pregovora: EPCG nije neprijatelj
Nikola Rovčanin

"Ne zalažemo se da se ugasi već pokrećemo razgovore o korekciji cijena"

Rovčanin pozvao KAP na nastavak pregovora: EPCG nije neprijatelj

Izvršni direktor Elektroprivrede Crne Gore Nikola Rovčanin u izjavi za Portal RTCG ponovo je upravi KAP-a uputio poziv za učešće u pregovorima o definisanju ugovora za sljedeću godinu o cijeni struje.

“Povodom današnjeg istupa direktora firme UNIPROM, kojim se najavljuje gašenje KAP-a, EPCG još jednom ponavlja poziv za učešće u pregovorima o definisanju ugovora za sljedeću godinu, imajući u vidu da do sada nijesmo dobili niti jedan cijenovni predlog druge strane uvažavajući novu realnost na tržištu električne energije”, poručio je Rovčanin.

On još jednom ponavlja da EPCG nije neprijatelj KAP-a.

“Niti se zalažemo da se isti ugasi, već pokrećemo pregovore o korekciji cijene koja bi se vezala za tržište električne energije i nudimo popust”, kazao je Rovčanin za portal RTCG.

EPCG, kako navodi, ne može da dopusti da se, isporukom električne energije po aktuelnoj cijeni, generiše gubitak od preko 60 miliona eura.

“S tim u vezi, čvrsto opredijeljeni za zaštitu interesa kompanije, time i energetske snage cijele države, EPCG želi da sačuva svoju finansijsku stabilnost tako što će, novim ugovorima, uvažiti realnost u vidu rasta cijene električne energije na tržištu. Sjutra ću zajedno sa kolegama iz Odbora direktora i menadžmenta na sjednici, informisati Vladu Crne Gore u svim detaljima pregovora, kao i finansijskim efektima”, zaključio je on.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.