Rovčanin: Pljevlja sinoć bila najzagađeniji grad na svijetu
Nikola Rovčanin

Rovčanin: Pljevlja sinoć bila najzagađeniji grad na svijetu

Direktor Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) Nikola Rovčanin kazao je da su Pljevlja sinoć bila najzagađeniji grad na svijetu.

Ovakvo stanje je, prema riječima Rovčanina, “nedopustivo” u državi koja je Ustavno ekološka.

Uputio je apel prema kojem bi EPCG  potpisala ugovor za izvođenje radova na prvoj fazi toplifikacije, te ocijenio da taj projekat treba intezivirati.

“Neophodno je da odmah u januaru urgentno Uprava za javne radove raspiše tender za II i III fazu; Da lokalna uprava odmah bez odlaganja krene u izradu projekta sekundarne mreže (dio sredstava je obezbijeđeno budžetom države)”, neke su od stavki koje predlaže Rovčanin.

Da lokalna uprava, još jedna je od predloženih stavki, uvede svakodnevne i kontinuirane besplatne autobuske linije na relacijama Pljevlja-Vijenac, Pljevlja Rudnica.

“Da se urgento obezbijede prečišćivači vazduha za javne i zdravstvene ustanove; Da se razmotri mogućnost proboja tunela prema Prijepolju u cilju provjetravanja”, objavio je Rovčanin na Facebook-u.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.