Grom usmrtio 14 osoba u Pakistanu
Ilustracija

Grom usmrtio 14 osoba u Pakistanu

Najmanje 14 osoba je poginulo, a tri su povrijeđene u udaru groma u planinama na sjeverozapadu Pakistana, saznaje se od lokalnih vlasti.

Incident se dogodio u okrugu Torgar u provinciji Kajber Pahtunkva, gdje od srijede padaju monsunske kiše koje izazivaju odrone.

"Najmanje 14 osoba iz iste porodice ubijeno je kada je grom udario dvije susjedne zgrade“, rekao je za Frans pres portparol provincije.

Među stradalima je petoro djece i pet žena, rekao je on.

Iz kancelarije šefa vlade te provincije potvrđen je broj nastradalih.

Monsun, koji zahvata zemlju od juna do septembra, važan za navodnjavanje useva i pounjavanje rezervi vode. Ali svake godine te jake kiše praćene su žrtvama i razaranjem.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.